Egy dolog választja el az alkotókat a fogyasztóktól

A vállalati alkalmazások összetettek – őrületesen sok információ jelenik meg, amely különböző forrásokból, modulokból és felhasználóktól származó adatokat tartalmaz. Vannak összetett grafikonok, használati minták és adatok listája, amelyeket át kell nézni, mielőtt megérthetnénk, mire készül a konzol.

“A VÁLLALKOZÁSI ALKALMAZÁSOK TERVEZÉSÉVEL A NAGYOBB KIHÍVÁS AZ A MINTÁK PÉLDÁJÁNAK HIÁNYA, AMELYEK MŰKÖDneK VAGY NEM MŰKÖDnek A KÜLÖNLEGES SZcENÁRIUMOKBAN.”

Mivel a legtöbb vállalati alkalmazás a vállalatra vonatkozó érzékeny adatokat tartalmaz, nagyon kevés olyan példa létezik, amely a vállalati alkalmazások tervezése során felmerülő néhány gyakori problémával foglalkozik. Léteznek mintakönyvtárak, amelyek elmélyülten beszélnek arról, hogy az egyes komponenseknek hogyan kell működniük, de nagyon keveset arról, hogy mikor kell használni őket. A tervezési könyvtárakban látott minták gyakran túlságosan leegyszerűsítettek, és nem működnek olyan valós vállalati alkalmazásokban, ahol az adatok és a felhasználási esetek összetettebbek.

Az alábbiakban látható tipikus vállalati alkalmazás. A munkaablak sűrű, és őrületes számú panel található, amelyek mindegyike a képernyőn végrehajtott bármely más kiválasztás szempontjából releváns információt mutat.